01

Filosofien

I 2014 fødtes drømmen om at skabe tekstilprodukter, der kan leve op til de stolte, danske design- og håndværkstraditioner som samtidig fortæller om livet i Norden. Filosofien bag ORDINARY THINGS er at udvikle eksklusivt ”homewear” i ultimativ kvalitet med et nordisk look.

ORDINARY THINGS blev grundlagt ud fra idéen om at skabe tidløse tekstilprodukter i primært hør og enkelte produkter i bomuld, som passer perfekt ind i det moderne nordiske hjem. Hør er det perfekte materialevalg til at give en enkel, naturlig og underspillet luksus. Hør er fantastisk når det kommer til bæredygtighed, da nærmest hele planten kan bruges, og da planten ikke kræver vanding for at vokse. Vi har sat en ære i at udvikle bæredygtige produkter. Vores hørpuder og hørsengelinned er fremstillet af GOTS-certificerede metervarer, og vi arbejder på, at samtlige produkter med tiden skal opnå denne certificering.

02

processen

Alle dele af vores produktion foregår i Europa, lige fra hørfrø til færdigt produkt, og al forarbejdning af hørgarnet sker i samarbejde med de mest kompetente fagfolk. Målet har derforuden været, at flere af vores processer skal foregå i Danmark. Vores produkter af GOTS certificeret hør væves i Østrig og sys til færdige produkter i Danmark. Vores OEKO-TEX® standard 100 certificerede produkter væves og sys i Portugal og Litauen. Den elegante emballage er produceret i Aarhus, naturligvis i FSC certificerede materialer. Når du køber produkter hos ORDINARY THINGS kan du være sikker på, at der er kontrol med hvert produktionsled i udarbejdelsen af vores produkter.

03

kollektionen

Kollektionen består af eksklusive produkter i hør og bomuld med GOTS- eller OEKO-TEX® standard 100 certificering. Vi udvikler løbende nye produkter til kollektionen. Hvert produkt tager tid at udvikle, da vi ikke går på kompromis med kvalitet, materialer og design. Vi har specialiseret os i hør. Hør har fantastiske egenskaber. Det er sundt at sove i og er nærmest uopslideligt, hvis det behandles korrekt. Hørrens kvalitet og skønhedsværdi overgår efter vores mening alle moderne materialer. Det bliver kun smukkere med tiden, og når det bliver brugt.

04

Bæredygtighed

For os handler bæredygtighed om materialevalg, dyrkning af råmaterialer og at producere home-wear der er tidløst og holder meget længe. ”Buy less and buy better”

Hvis man holder af naturen er hør det rigtige materialevalg. Hør er det primære materialevalg i vores kollektion og et bæredygtigt materiale der har mange gode egenskaber. Det er en slidstærk fiber der holder godt på varmen i kulden og virker afkølende for kroppen om sommeren. Faktisk har fiberen nogle af de samme egenskaber som man kender fra uld.

Dog er det vigtigt at anvende hør som er produceret i Europa, både af hensyn til kortere transportafstande, men også fordi der er strenge miljøkrav og de bedste vækstbetingelser for at dyrke fibre med høje mekaniske styrker. Hørplanten er mere miljøvenlig end bomuld da den kræver mindre vanding og samtidig er med til at bevare den sunde biodiversitet i økosystemet.

Vores produkter er skabt i en tidløs stil, i afdæmpede naturlige farver for at de stilmæssigt er ”langtidsholdbare”, så de ikke blot smides væk når moden ændrer sig.

05

Bag virksomheden

Interiørbrandet, Ordinary Things, er grundlagt i 2014 af Karen Madsen.

Vi kan ikke prale af en virksomhed der går flere generationer tilbage, til gengæld hviler virksomheden på nogle stærke værdier vi ikke går på kompromis med. Hårdt arbejde, kompromis- og tidløs kvalitet, naturlige råmaterialer og afdæmpet nordisk design.

Vi ønsker at bidrage til det gode og behagelige liv for vores kunder. Vores håb er at vores produkter medvirker til at skabe ro og velvære i en til tider hektisk verden og hverdag.